Wij zijn blue

Blue Engineering zet altijd in op duurzame en baanbrekende innovaties. We combineren nieuwe en bestaande technologieën op onverwachte manieren, en streven naar praktische, effectieve en efficiënte oplossingen. Ons doel is waardecreatie in plaats van suboptimalisatie.

EEN BETERE WERELD OP BASIS VAN TECHNIEK

Wij ontwikkelen hoogstaande, technische totaaloplossingen voor de sectoren Hightech Systemen & Materialen, Industrie & Productie en Agro Food sector. We brengen de technische ideeën en innovatieve dromen van onze klanten tot leven. Van idee tot prototype en van proof of concept tot aan serieproductie.

Onze engineers opereren veelal op het snijvlak van mechanica, software, elektronica, natuurkunde en duurzaamheid. Wij brengen de technische kennis, passie voor innovatie en integraal projectmanagement naar de tafel. En samen gaan we voor duurzame en toekomstbestendige producten en oplossingen die voldoen aan de hoogste eisen.

Want een betere wereld, begint bij betere techniek.

ONZE VISIE

 

Techniek en wetenschap zijn de katalysator voor een veilige en gezonde toekomst voor de komende generaties. We pakken de (maatschappelijke) uitdagingen van onze klanten aan met veelzijdige engineeringoplossingen waarbij we streven naar duurzame keuzes mét behoud van huidige welvaart.

WAT BETEKENT EEN BETERE WERELD VOOR ONS 

 

Wij streven naar een wereld waar innovaties niet belastend zijn voor de natuur, maar haar juist ondersteunt, stimuleert en beter maakt. Waar de belangen voor people, planet én profit in balans zijn. Zowel lokaal als wereldwijd. Om dit te kunnen realiseren, mét behoud van de huidige welvaart, is technologische innovatie cruciaal. Voor ons zijn échte baanbrekende innovaties daarom ook altijd duurzaam. Duurzaamheid betekent voor ons een integrale aanpak van het maken van bewuste keuzes tijdens het ontwikkel- en ontwerpproces. Van materiaalselectie tot design. 

Jeroen Rondeel

INNOVATIE ZIT IN ONS DNA

Blue Engineering is namelijk ontstaan vanuit de behoefte om innovatieve en baanbrekende oplossingen te verwezenlijken. De eerste startup, en directe aanleiding voor het oprichten van Blue Engineering, was Pulseform. Ontstaan vanuit een samenwerking tussen Jeroen Rondeel en Tubeworkx. Samen ontwikkelde ze een machine die lassen en het verbinden van onderdelen een stuk duurzamer maakt. Pulseform past namelijk elektromagnetische pulsetechnologie toe om te verbinden, vervormen en verplaatsen.

Om Pulseform te kunnen voorzien van de juiste engineeringscapaciteit heeft Jeroen Rondeel samen met de holding van Tubeworkx, op 27 juni 2013 in Venlo, Blue Engineering opgestart.

De eerste stap was het aannemen van iemand in de rol van Human Resources en Recruitment. Want met de juiste mensen, gaan we het juiste werk vinden, was de overtuiging. En dat lukte! Niet lang daarna ontsproten ook de startups FloraFluids (inhoudsstoffen uit planten winnen op een non-destructieve wijze), BlueWorkx (metaalbewerkings – en maakbedrijf) en uiteindelijk ook BluePlasma.

WAAROM KIEZEN VOOR BLUE?

 • Vertrouwen, Vrijheid, Verantwoordelijkheid
  Wij nemen onze verantwoordelijkheid en hebben vertrouwen in elkaar. Zo hebben we ook de vrijheid om te werken zoals bij ons past.

 

 • Inhoud gedreven
  Wij willen weten waarom iets werkt zoals het werkt. We werken vanuit onderzoek, overtuiging en onderbouwing. 

 

 • Ondernemend
  Wij zijn proactief en denken met onze klant mee over toekomstbestendige producten en oplossingen. En waar we kansen zien, ontwikkelen we zelf mee aan deze betere wereld.

 

 • Blauw en Fris
  In onze aanpak zoeken we de balans tussen people, planet én profit. Échte baanbrekende innovaties zijn wat ons betreft altijd duurzaam en vernieuwend. Ook onze interne organisatie houden we blauw en fris door met Holacracy te werken en ons te laten certificeren als B-Corporation.

 

 • Open en eerlijk
  What you see, is what you get. Wij gaan voor een no-nonsense en transparante aanpak en een open dialoog.
Blue engineering automatiseren

Zet ook de stap naar efficiënter en duurzamer produceren

Samen zullen we kijken naar alle automatiseringsoplossingen om jouw productie proces zo efficiënt en duurzaam mogelijk te laten verlopen