Maak jouw ontwerpen impactvol

Leer alles over duurzaam ontwerpen in Onze Gratis Webinar!

Met Founder Jeroen Rondeel

"Dit is niet alleen voor Duurzame Ingenieurs een must, maar voor alle Mechanical Engineers!"

VOLGENDE: 4 Juli, 16:00

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld je Aan en krijg een melding voor de eerst volgende Webinar!

Bouw samen met Blue aan een groenere toekomst

Na deze webinar weet je:

Voor Ingenieurs & Ontwerpers

Wij werken aan producten die impact hebben op de wereld en proberen we de “wereldwijde vraagstukken” van vandaag op te lossen.

Deze Webinar biedt jou als ingenieur tools om producten en/of systemen te ontwikkelen en optimaliseren met een minimale ecologische voetafdruk.

Door de “Design for Sustainability” methodologie te gebruiken, kun je materiaalimpact verminderen, efficiëntere productiedeployment realiseren en milieurisico’s tijdens productie, gebruik en hergebruik verminderen.

 

"Dit is naar mijn mening niet alleen voor “Duuzame Ingenieurs” een must, maar voor alle Mechanical Engineers!"

"Deelgenomen aan de training over duurzaam ontwerpen. Het was een positieve ervaring die mijn perspectief op de combinatie van engineering en duurzaamheid heeft verbreed. Iets waar jullie echt op shinen, is namelijk iets dat (bij mijn weten) nog niet zo bestaat in de markt. Jullie maken duurzaamheid praktisch en uitvoerbaar. In plaats van iets waar we over praten en post-it’s over plakken waren we na jullie training direct instaat om de impact van onze producten te analyseren, en op basis daarvan keuzes te maken om verschil te maken op plekken waar dat het meest effect heeft. En dit is naar mijn mening niet alleen voor “Duuzame Ingenieurs” een must, maar voor alle Mechanical Engineers! Op dezelfde manier dat ‘cost’ een belangrijke factor hoort te zijn in hun beslissingen."

"een mooie rekenmodule waarmee we aantoonbaar klanten inzicht geven in de mogelijke CO2 reductie"

"Samen met Blue Engineering hebben wij een mooi traject gedaan om tot een LCA te komen voor onze extrusieprofielen. Mifa is in staat om lichtgewicht extrusies te maken, en laat nu net gewichtsbesparing een flinke bijdrage hebben in het reduceren van CO2 uitstoot in de supply chain. Na enkele brainstormsessies om de opdracht goed in te kaderen is het team van Blue Engineering aan de slag gegaan om de tool te bouwen. Het verzamelen van data en parameters van ons proces en supply chain gaf direct al veel inzichten. Deze data aangevuld door Blue Engineering met informatie uit de markt hebben we een mooie rekenmodule ontvangen waarmee we aantoonbaar klanten inzicht geven in de mogelijke CO2 reductie ten gevolge van de co-engineering die wij doen om extrusieprofielen lichter te maken. Zowel bij klanten als in onze eigen organisatie is verduurzaming nu veel meer gaan leven. Er ontstaan al ideeën hoe we samen met Blue Engineering dit traject verder kunnen ingaan op weg naar een duurzame maakindustrie."

Leer van onze experts

Sluit je aan bij onze experts voor een uitgebreide uitleg en een interactieve antwoordsessie over hoe jij de toekomst vorm kan geven!

Ook zullen zij antwoord geven op de vraag hoe Blue dit heeft toegepast in verschillende bedrijven.

Jeroen Rondeel

Founder of Blue Engineering

Bram Göttgens

MSc Mechanical Engineering

Bram Göttgens

Koen Goorman

MSc Applied Physics

Koen Goormans

Van Visie naar Realiteit

Aanvullend biedt Blue ook een opleidingstraject aan om jouw Duurzaamheidambitie naar een nog hoger niveau te tillen!

Bij onze aanpak staat het meetbaar verduurzamen van jouw productielijn en ontwerpproces centraal. Door deel te nemen aan het programma van Blue ontdek je hoe jouw bedrijf concrete stappen kan zetten richting duurzaamheid, met tastbare resultaten die meetbaar zijn. 

Het opleidingstraject zal elke Ingenieur handvaten geven om te werken aan een duurzaam product. Na de training zal je precies weten aan welke touwtjes je moet trekken om een product of productielijn te verduurzamen.

De prijs voor deelname wordt op aanvraag bepaald, zodat we een op maat gemaakt plan kunnen bieden dat perfect aansluit bij jouw behoeften en budget.

Programma Training:

bestaande uit 2 dagen verspreid over twee weken: 

In dagdeel 1 verkennen we de cruciale vraag: waarom zou duurzaamheid voor jou van belang moeten zijn? We nemen je mee in diverse duurzame ontwikkelingen, duiken dieper in het Whole System-model en werpen kort een blik op het meten van duurzaamheid.

In het tweede deel richten we ons op het meten van duurzaamheid met behulp van de Life Cycle Analysis (LCA)-methode. We gaan praktisch aan de slag met het Whole System-model, tonen welke componenten van essentieel belang zijn, leggen uit hoe je de LCA uitvoert en welke waardevolle lessen daaruit voortkomen. We sluiten af met het meten van de koolstofvoetafdruk van een product of proces.

Dagdeel 3 belicht de gereedschappen die direct beschikbaar zijn voor een ingenieur om tot een goed ontwerp te komen. Materiaalselectie, Ontwerp voor Circulariteit, lichtgewicht maken en energie-efficiëntie zijn deze instrumenten die op praktische wijze worden verkend.

In het vierde deel worden deze gereedschappen toegepast op een ontwerp naar keuze van de deelnemer, waarbij deze ook zijn eigen casus kan inbrengen. Het perfecte ontwerp bevindt zich nog in de ontwerp-/conceptfase. Onder begeleiding zal de ingenieur met alle geleerde gereedschappen aan de slag gaan om nog verder vertrouwd te raken met duurzaamheidstools. Blijf bij ons, want de meest opwindende onthullingen komen eraan!

Na je training Ontvang je:

Blue engineering automatiseren